Hygge - Fényre éhező otthonok

2022. 06. 23.


A skandináv országok a legboldogabbak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ országainak boldogsági szintjéről készített világjelentés (WHR) szerint. A toplista 2. helyén Dánia mosolyog, így méltán lett az utóbbi időszakban trendi a Hygge. A lélek otthonossága, a meghittség művészete. Mi a titka a boldogságnak? Csupa egyszerű dolog.

Nem is vesszük észre talán, de tulajdonképpen fényre éhezünk. Fényre, melegségre, meghittségre. Dániában a Hygge a skandináv élet minden részére kiterjed, erre az életérzésre pedig mindannyiunknak szüksége van: visszahozzuk a természethez közeli kapcsolatot a technológia és szellemi kapacitás vezérelt társadalmainkba.

A dán eredetű VELUX vállalat a világ minden részén az otthonteremtés egyik legnagyobb szakértője. Minden nap azon dolgozunk, hogy élhető, egészséges és napfényes otthonokat hozzunk létre számtalan módon inspirálva a tetőtér egyre nagyobb számú rajongói közösségét a dán életérzéssel összhangban.

Íme néhány tipp, a Hygge életstílusnak megfelelően.

Alakíts ki egy „kényelemsarkot” vagy „kényelemszobát” az otthonodban!

Neked is szükséged van egy olyan helyre a lakásban, ahová kényelmesen bekuckózol egy kedvenc könyvvel, ahol lecsillapítod az elmédet és kikapcsolsz. A dán tervezők kifejezetten szeretik a tetőteret, hiszen így további csodálatos, természetes fénnyel teli helyiségeket álmodhatnak meg lehetőséget adva a maximális térkihasználásra. A kényelmen kívül a tetőtérben a tetőablakokon keresztül beérkező több természetes fény hozzájárul a jobb minőségű alváshoz, és szembeszáll az elhízással és a depresszióval is.

Engedd be a természetes fényt otthonodba!

Töltsd fel otthonod kellemes fénnyel! A hygge a természetes és meleg fényeket részesíti előnyben. Ha tetőtérben laksz, sokkal több természetes fénnyel töltődik fel az otthonod a VELUX tetőtéri ablakok különleges hajlászöge és beépítési lehetőségei miatt. A tetőtéri ablakokon keresztül kétszer több fény jut be a lakótérbe, egy homlokzati ablakhoz képest. A VELUX árnyékolók és hővédelmi termékek kínálatával pedig igényeid szerint alakíthatod és szabályozhatod a fényviszonyokat és klímát tetőteredben.

Értékeld az életedben a legegyszerűbb dolgokat is!

Légy hálás, amiért otthon egy meleg szoba vár, hogy édes álomra hajthatod a fejed vasárnap délután, vagy, hogy megihatod kedvenc kávédat reggel ébredés után, amikor még csendesen kel fel a nap.

Öltöztesd fel otthonod meleg, puha textilekkel!

Lakásunk melegségét, otthonosságát egyszerűen emelhetjük szép, minőségi textilekkel, vagy egy nagyon puha, belebújós takaróval.

Teremts tökéletes klímát és pihentető félhomályt a nap bármelyik szakaszában!

A megfelelő beltéri levegő a jó közérzet egyik legfontosabb eleme. Szellőztess rendszeresen! Teremts tökéletes félhomályt vagy sötétséget a megfelelő árnyékolókkal és redőnyökkel, hogy otthon lenni pihentető és egészséges legyen.
Velux Magyarország Kft.

Forrás: Kendel Közösség Magazin, 2022. júniusi szám

Vissza a hírekhez

A TOVÁBBIAKBAN KÉRJÜK, FORDULJANAK BIZALOMMAL KOLLÉGÁINKHOZ A KÖVETKEZŐ ELÉRHETŐSÉGEIKEN:

Szolnoki Tamás Kereskedelmi vezető

E-mail:
Mobil: +36-30/486-5815
Telefon: +36-22/200-360 / 303-as mellék

Berényi Gabriella Kiemelt építőanyag szakértő

E-mail:
Mobil: +36-30/719-5929
Telefon: +36-22/200-360 / 312-es mellék

Kecskés Péter Kiemelt építőanyag szakértő, telephelyvezető

E-mail:
Mobil: +36-30/939-0599
Telefon: +36-22/200-360 / 312-es mellék